przekąski 29.06.2023

bułka pita z czerwoną rybą

7 min
8 porcji
Bułka pita z czerwoną rybą
Anna żurawia, stock.adobe.com
0

Przekąski w rolkach są często podawane na świątecznych stołach, ponieważ są nie tylko smaczne, ale także piękne. Wśród moich ulubionych jest bułka pita z czerwoną rybą. W tym przepisie powiem ci dwie opcje dania: z ziołami i bez.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój czerwoną rybę na cienkie plasterki.

Opłucz warzywa, strząśnij i posiekaj.

Rozłóż chleb pita na stole i posmaruj serem śmietankowym.

Ułóż kawałki czerwonej ryby i zwiń bułkę.

Rozłóż drugi chleb pita na stole, posmaruj serem i posyp ziołami.

Ułóż lekko soloną rybę i zwiń bułkę.

Przykryj półfabrykaty folią spożywczą i wstaw do lodówki na 3 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy