przekąski 04.07.2023

pieczeń wieprzowa w piekarniku

1 godz. 35 min.
6 porcji
Pieczeń wieprzowa w piekarniku
marinegirl, stock.adobe.com
0

Na świątecznym stole koniecznie ugotuj pieczeń wieprzową. Przekąskę można podawać na ciepło i na zimno. Na przykład, jeśli nie ma wystarczająco dużo czasu, upiecz bułkę dzień lub nawet dwa wcześniej. W wyznaczonym czasie po prostu wyjmiesz go z lodówki i pokroisz.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Połóż wieprzowinę na desce. Wykonaj kilka głębokich cięć, aby ostatecznie mięso stało się prostokątną warstwą.

Natrzyj zmielonym pieprzem, liściem laurowym i solą. Przykryj folią spożywczą i odłóż na bok na 30 minut.

Posmaruj wnętrze musztardą i zwiń. Napraw za pomocą nici do gotowania.

Wymieszaj majonez i paprykę.

Nasmaruj rolkę od góry powstałym półfabrykatem.

Zawiń w dwie warstwy folii i piecz przez 60 minut w 190 stopniach.

Ostrożnie rozwiń folię i włóż bułkę do piekarnika na kolejne 20 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy