przekąski 18.07.2023

faszerowane jajka z serem

10 min
6 porcji
Faszerowane jajka z serem
Elena, stock.adobe.com
0

Uniwersalna przekąska na każdą okazję. Przygotuj go na świąteczny stół lub po prostu, włóż do pojemnika i zabierz ze sobą na piknik. Faszerowany jajka z serem są zawsze spożywane bardzo szybko. Zastanówmy się dzisiaj, jak je ugotować.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj ser topiony.

Jajka obierz, opłucz i pokrój na pół wzdłuż.

Wyjmij żółtko do miski, wymieszaj z serem, majonezem i czosnkiem przepuszczonym przez prasę.

Dodaj zmielony pieprz, sól do smaku i jeszcze raz dobrze wymieszaj.

Nadziewaj połówki jajek powstałym półfabrykatem i połóż na talerzu.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy