przekąski 15.04.2022

Babaganush z miętą

35 min
4 porcje
Babaganush z miętą
irinagrigorii, stock.adobe.com
0

Legenda głosi, że pewnego dnia kobieta zapomniała o bakłażanie na kuchence i przypaliła się. Aby małżonek nie przeklinał, wymyśliła, aby obrać je ze skóry i przygotować pachnącą pastę. I tak powstał babaganush. A co go uzupełnić, to sprawa każdej gospodyni domowej. Na przykład mięta.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Nakłuj bakłażana widelcem i piecz w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 220 stopni.

Wyjmij miąższ ze skóry i wyślij do blendera.

Dodaj tam wszystkie pozostałe składniki i dokładnie ubij masę, aż będzie gładka.

Posyp granatem babaganush.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy