przekąski 30.06.2023

pasztet z wątróbki drobiowej z jabłkami

45 min
4 porcje
Pasztet z wątróbki drobiowej z jabłkami
Africa Studio, stock.adobe.com
0

Kolejnym wspaniałym dodatkiem do klasycznego pasztetu z wątróbki drobiowej są jabłka. Radzę wybrać słodko-kwaśne soczyste odmiany. Taki dodatek poprawia nie tylko smak, ale także konsystencję przekąski, dzięki czemu ze wszystkich stron są same zalety.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój cebulę, zetrzyj marchewki i smaż przez kilka minut w oleju roślinnym.

Dodaj starte jabłka i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.

Dodaj posiekaną wątrobę i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 15-20 minut. Dopraw do smaku.

Zmiel wszystko blenderem lub maszynką do mięsa.

Dodaj miękkie masło, aby uzyskać konsystencję. Dopraw pasztet.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy