dżem z trawy cytrynowej

1 godz. 30 min.
4 porcje
Dżem z trawy cytrynowej
Syda Productions, stock.adobe.com
0

Nie wiesz, co możesz zrobić z trawą cytrynową? Oczywiście przede wszystkim dżem! Taki przedmiot na pewno nie pozostawi nikogo obojętnym. I jak się tu oprzeć, ponieważ wielu prawdopodobnie nigdy tego nie próbowało. Następnie powiem Ci, jak prawidłowo go ugotować.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij trawę cytrynową zimną wodą przez 10 minut, spłucz, oderwij gałązki i osusz.

Dodaj cukier i gorącą wodę, wymieszaj, przykryj obrabiany przedmiot i pozostaw na jeden dzień.

Doprowadzić masę do wrzenia, zdjąć z ognia i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.

Ponownie zagotuj dżem, gotuj przez 10 minut na małym ogniu, mieszając, i zwiń go w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy