desery 21.07.2023

pastylka jabłkowo-marchewkowa

7 godz. 0 min.
4 porcje
Pastylka jabłkowo
Volha, stock.adobe.com
0

Najbardziej lubię pastylki do ssania z różnych ciekawych kombinacji składników. Okazuje się, że jest jeszcze smaczniejszy niż z jednego owocu lub jagody. Na przykład taki przysmak jabłkowo-marchewkowy jest jednocześnie oryginalny i zdrowy. A jeśli chcesz, możesz dodać swoje ulubione przyprawy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój marchewki i gotuj do miękkości.

Pokrój jabłka, dodaj kilka łyżek wody i duś do miękkości.

Zmiel jabłka przez sito, zmiel marchewki blenderem i zmiksuj oba puree.

Dodaj cukier i przyprawy według uznania.

Gotuj puree przez 10 minut na małym ogniu.

Rozłóż pastylkę cienką warstwą na tacach suszarki wyłożonych pergaminem.

Suszyć w temperaturze 50-70 stopni przez około 6-8 godzin.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy