desery 19.07.2023

śmietana-biszkopt

1 godz. 0 min.
4 porcje
Śmietana
FC Photography, stock.adobe.com
0

Możesz zrobić ciasto śmietanowe lub śmietanę na wiele sposobów. Dziś proponuję zrobić to w formie biszkoptu. Delikatny i przewiewny, po prostu rozpływa się w ustach i nie pozostawi nikogo obojętnym. Jeśli jeszcze nie wypróbowałeś tej opcji, Złap sprawdzony przepis.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ubij jajka z cukrem mikserem, aż będą puszyste.

Dodaj śmietanę i ponownie ubij.

Dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszaj.

Wlej ciasto do formy i piecz śmietanę w piekarniku przez 50 minut w 180 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy