desery 15.02.2022

Mus jabłkowo-czekoladowy

30 min
4 porcje
Mus jabłkowo
natashamam35, stock.adobe.com
0

Taki mus jabłkowo-czekoladowy o delikatnej kremowej konsystencji jest gotowym niezależnym deserem. Wolę podawać go ze świeżymi jagodami i listkami mięty, ale z orzechami lub startą gorzką czekoladą też jest w porządku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój jabłka w kostkę, skrop sokiem z cytryny i gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez około 10 minut.

Zmiel jabłka blenderem i dodaj substytut cukru i kakao. Wymieszać.

Dodaj żółtka i ponownie wymieszaj. Doprowadzić masę prawie do wrzenia, mieszając.

Dodaj olej kokosowy, ponownie wymieszaj i zdejmij krem z ognia.

Rozłóż go na miseczkach i ostudź.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy