desery 15.07.2023

twaróg Wielkanocny Tiramisu

30 min
4 porcje
Twaróg Wielkanocny Tiramisu
elena_hramowa, stock.adobe.com
0

Stoły Wielkanocne zawsze się psują. Gospodynie domowe chwalą się wyśmienitymi potrawami, uderzając niesamowitą wyobraźnią i zwinnością. Jeśli chcesz konkurować, przygotuj Wielkanocne twaróg Tiramisu. Oryginalny deser wywoła prawdziwą furorę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Połącz twaróg, śmietanę, miękkie masło, mleko skondensowane, cukier, sól i wanilinę.

Puree za pomocą blendera zanurzeniowego, aż będzie gładkie.

Połóż ręcznik złożony na płaskim talerzu. Umieść przygotowaną formę na Wielkanoc na wierzchu i przykryj ją podwójną warstwą gazy.

Rozłóż trochę twarogu.

Zanurz ciasteczka w kawie i ułóż na wierzchu. Złam go, dopasowując go do odpowiedniego rozmiaru.

Powtórz z pozostałymi ciasteczkami i twarogiem. Górna warstwa musi być masą twarogową.

Przykryj gazą złożoną z kilku warstw, umieść ucisk na wierzchu. Wstaw do lodówki na jeden dzień.

Ostrożnie przenieś twaróg Wielkanocny tiramisu na talerz.

Usuń gazę, posyp kakao na sitku.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy