desery 25.11.2022

Mochi z mąki pszennej

40 min
6 porcji
Mochi z mąki pszennej
karinrin, stock.adobe.com
0

Tradycyjnie mochi jest przygotowywane z mąki ryżowej, ale każda gospodyni ma mąkę pszenną w pojemnikach, a dziś powiem Ci, jak pysznie ugotować Mochi z mąki pszennej. Zwróć uwagę na ten przepis, ponieważ na pewno masz wszystkie składniki w domu.

Składniki

do testu:
do nadzienia:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Aby zrobić ciasto, musisz wymieszać mąkę, cukier i dodać trochę wody i barwnika. Dobrze wymieszaj, przykryj ciasto folią spożywczą i włóż do kuchenki mikrofalowej na 2-3 minuty.

Wyjmij ciasto, wymieszaj i mikrofaluj przez kolejne 2 minuty.

Posyp deskę skrobią, połóż na niej ciasto i zwiń kiełbasę. Podziel kiełbasę na porcje.

Zwiń każdy kawałek w kulkę, zrób zagłębienie i umieść tam połowę truskawek i kilka malin. Zamknij otwór, zwiń go w kółko. Połóż gotowe mochi na półmisku i udekoruj malinami i plasterkami truskawek.

Julia Cion
przepis dodał (a):
Julia Cion
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy