desery 14.11.2022

ciasto Bento bez cukru

40 min
4 porcje
Ciasto Bento bez cukru
Dmitrij Tkaczew, stock.adobe.com
0

Ciasto Bento to jednoporcjowe Koreańskie ciasto pakowane w pudełko z trzciny cukrowej. Ten deser jest idealny dla tych, którzy przestrzegają właściwego odżywiania.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oddziel białko i żółtko. Wymieszaj żółtko, mus jabłkowy, kakao w proszku, proszek do pieczenia i zmielone płatki owsiane. Ubij białko osobno i włóż do ciasta.

Ciasto włożyć do okrągłej formy o średnicy 9-15 cm piec w piekarniku przez 20-25 minut w temperaturze 180°C.

Ostudź, a następnie zawiń biszkopt w folię spożywczą. Wstaw do lodówki na 5 godzin. Pokrój na 2 ciasta.

Aby zrobić nadzienie, wymieszaj pastę orzechową i syrop z karczocha jerozolimskiego, aż będzie gładka. Aby zrobić śmietanę, ubij twaróg i ser twarogowy.

Złóż ciasto. Na pierwsze ciasto nałóż krem równą warstwą. Zrób Brzeg kremu, umieszczając nadzienie na środku, przykryj drugim ciastem. Posmaruj boki i wierzch ciasta cienką warstwą kremu. Wstaw do lodówki na dwie godziny, owinięte folią spożywczą.

Zdejmij folię, udekoruj ciasto według własnego uznania.

Julia Cion
przepis dodał (a):
Julia Cion
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy