desery 20.07.2023

tiramisu w kremankach

30 min
4 porcje
Tiramisu w śmietanach
conssuella, stock.adobe.com
0

Wolę gotować tiramisu Nie w postaci dużego ciasta lub bułki, ale w natychmiastowych porcjach w miseczkach. Jest to wygodniejsze i bardziej-o wiele piękniejsze, jeśli chcesz podać deser na stole. Świetna opcja dla rodziny lub na wakacje.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oddziel żółtka i ubij biel z cukrem pudrem.

Zetrzyj mascarpone i wymieszaj z żółtkami.

Ubij białka ze szczyptą soli na puszystą pianę. Wymieszaj krem szpatułką.

Dodaj likier do kawy i wymieszaj.

Napełnij miski kremem w ćwiartce.

Zanurz Savoyardi w kawie i ułóż na wierzchu. Część ciasteczek można złamać.

Ponownie włóż krem, posyp kakao tiramisu i wstaw do lodówki na kilka godzin.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy