desery 11.04.2023

Panna cotta z ryazhenka

40 min
2 porcje
Panna cotta z ryazhenka
anna_shepulova, stock.adobe.com
0

Uwielbiam eksperymentować z moimi ulubionymi deserami, a jednym z moich ulubionych jest panna cotta. Ale tym razem postanowiłem uczynić go wyjątkowym, używając sfermentowanego mleka zamiast tradycyjnej śmietany lub mleka. Wynik? Delikatny deser o lekkiej kwaskowatości i pięknej konsystencji!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij galaretkę mlekiem i pozostaw na chwilę zgodnie z instrukcją.

Wymieszaj sfermentowane mleko, miód i cynamon. Ubić.

Podgrzej żelatynę, aż się rozpuści i przecedź przez sitko do sfermentowanego chleba.

Ponownie ubij obrabiany przedmiot, aż będzie bąbelkowy.

Wlej Panna Cotta do foremek i wyślij do lodówki, aż stwardnieje.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy