desery 07.02.2022

ciasto Mango bez pieczenia

40 min
12 porcji
Ciasto z mango bez pieczenia
kab-vision, stock.adobe.com
0

To ciasto jest przygotowywane zgodnie z zasadą sernika: baza kruchych ciastek, delikatne warstwy twarogu i mango. Lepiej jest zbierać warstwy w dzielonej formie o średnicy 22-24 centymetrów. Do dekoracji możesz użyć owoców, jagód lub liści mięty.

Składniki

dla podstawy:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Kruche ciasteczka rozgnieć wałkiem do ciasta lub zmielić w blenderze.

Dodaj stopione masło i mieszaj, aż będzie gładkie.

Na dnie dzielonej formy połóż przygotowaną masę, tworząc jednolitą warstwę.

Mango obrać ze skórki i pestki, posiekać na puree.

Żelatynę zalać wodą i wymieszać.

Przetrzyj twaróg przez sito lub zmiel w blenderze.

Wymieszaj twaróg, 50 g cukru i połowę namoczonej żelatyny.

Masę włożyć grubą warstwą do formy i wstawić do lodówki na 1 godzinę.

Połącz puree z mango, pozostały cukier i żelatynę.

Ułóż powstałą masę w następnej warstwie i ponownie wstaw do lodówki na 1,5-2 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy