desery 17.08.2022

śmietana marchewkowa

1 godz. 30 min.
4 porcje
Śmietana marchewkowa
nazarovsergey, stock.adobe.com
0

Niezwykle interesujący, a jednocześnie genialny w swojej prostocie sposób na pokonanie zwykłej śmietany-ciast marchewkowych. Jeśli jeszcze nie wiesz, jak je ugotować, w dalszej części przepisu opiszę szczegółowo! A jeśli jest czas i chęć, radzę udekorować ciasto lukrem karmelowym.

Składniki

do ciast:
do kremu:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno zetrzyj marchewki i lekko wyciśnij, posiekaj orzechy w blenderze i zdejmij skórkę z pomarańczy.

Wymieszaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą i cynamonem.

Ubij jajka z brązowym cukrem mikserem.

Stopniowo wprowadzaj suche składniki, a następnie marchewki, orzechy i skórkę.

Podziel ciasto na 3 części i piecz ciasta w piekarniku przez 25-30 minut w 180 stopniach.

Ubij składniki śmietany, posmaruj schłodzone ciasta, Zbierz śmietanę i pozwól jej moczyć się przez co najmniej kilka godzin.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy