desery 22.01.2022

domowe pianki marshmallow

40 min
14 porcji
Domowe Pianki
5ph, stock.adobe.com
0

Wielu uważa, że przygotowanie pianek jest bardzo trudne. W rzeczywistości wcale tak nie jest. Bez pieczenia, zamrażania lub innej obróbki cieplnej. Ubij masę do pożądanej gęstości, umieść pianki na przygotowanej powierzchni i odczekaj 24 godziny.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij agar-agar zimną wodą i odłóż na bok na 10 minut.

Schłodzone białka ubij mikserem elektrycznym na ostre szczyty.

Kontynuując ubijanie, dodaj porcje musu jabłkowego.

W tym samym czasie wymieszaj spuchnięty agar-agar z cukrem i zagotuj na małym ogniu.

Bez przerywania pracy miksera wlej gorący syrop cienkim strumieniem do masy białek i musu jabłkowego. Ubijaj wszystko razem przez 5-7 minut.

Przenieś masę do worka do szprycowania i ułóż pianki na pergaminie.

Pozostaw pianki na 24 godziny w temperaturze pokojowej, a następnie oddziel je od papieru i połącz parami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy