desery 19.08.2022

Sernik jagodowy

30 min
4 porcje
Sernik jagodowy
New Africa, stock.adobe.com
0

Sernik jagodowy można już słusznie nazwać klasykiem na równi ze zwykłym. Był kochany na całym świecie, ponieważ wszystkie gwiazdy się tu spotkały. I niesamowity smak i delikatna zwiewna konsystencja, a także piękny fioletowy odcień.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozdrobnij ciasteczka na okruchy, rozpuść masło, wymieszaj do uzyskania gładkości i włóż podstawę do formy. Włóż do lodówki.

Namocz żelatynę w wodzie zgodnie z instrukcją.

Ubij jagody i kilka łyżek cukru w blenderze i w razie potrzeby przetrzyj przez sito, aż będzie gładkie.

Podgrzej śmietanę, wymieszaj z żelatyną i gotuj, aż się rozpuści.

Ubij twaróg ze śmietaną i pozostałym cukrem, aż będzie puszysty.

Kontynuując ubijanie, wlej śmietanę. Następnie dodaj przecier jagodowy.

Ponownie ubij, wlej wszystko na bazę i włóż sernik z powrotem do lodówki na noc.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy