desery 13.07.2023

pastylka Porzeczkowa

8 godz. 20 min.
4 porcje
Pastylka Porzeczkowa
Marymash, stock.adobe.com
0

Często robię pastylkę porzeczkową. Latem używam do tego świeżych jagód, a zimą mrożonych. Szczerze mówiąc, nie ma szczególnej różnicy w smaku. Ważne jest to, że deser jest przygotowywany z naturalnych produktów i zachowuje maksimum składników odżywczych.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj porzeczki, opłucz i umieść na patelni.

Dodaj cukier, wodę i gotuj przez 5 minut od wrzenia.

Puree jagody za pomocą blendera zanurzeniowego.

Włóż patelnię do ognia i gotuj przez 5-7 minut, często mieszając.

Przykryj blachę do pieczenia papierem do pieczenia, zalej porzeczkę warstwą około 0,5 cm.

Suszyć przez 8 godzin w piekarniku w temperaturze 65 stopni. Aby uzyskać lepszy wynik, zaleca się uchylenie drzwi piekarnika.

Oddziel pastylkę porzeczkową od papieru, pokrój i zwiń w tuby.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy