desery 19.07.2023

śmietana z rodzynkami

1 godz. 0 min.
4 porcje
Śmietana z rodzynkami
taiftin, stock.adobe.com
0

Kwaśna śmietana jest dobra, ponieważ bardzo łatwo ją urozmaicić dodatkami do smaku. Na przykład okazuje się bardzo smaczny z rodzynkami, z całą prostotą tego przepisu. Taka śmietana jest bardzo dobra z mocną czarną herbatą, kawą lub cykorią. Idealna opcja domowa.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wymieszaj 150 g cukru i mąki. Oddzielnie wymieszaj sodę i kefir.

Połącz obie masy, wymieszaj ciasto i przekrój na pół.

Dodaj kakao do połowy.

Piecz dwa ciasta przez 20-25 minut w piekarniku o temperaturze 180 stopni.

Pozwól im ostygnąć na ruszcie i pokrój na pół.

Namocz rodzynki w gorącej wodzie przez 10 minut i osusz.

Ubij śmietanę i 50 g cukru mikserem, aż będzie puszysty.

Posmaruj ciasta kremem, rozłóż rodzynki i zbierz śmietanę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy