pieczenie 22.01.2022

Charlotte z jabłkami i orzechami

55 min
8 porcji
Charlotte z jabłkami i orzechami
Natasha Breen, stock.adobe.com
0

Kolejny prosty przepis na ulubioną Charlotte. Tym razem ugotujemy go z jabłkami i orzechami. Możesz użyć orzechów włoskich, migdałów, orzeszków ziemnych, orzechów nerkowca lub orzechów laskowych. Najważniejsze, aby nie dodawać ich za dużo, w przeciwnym razie ciasto opadnie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Orzechy włoskie suszyć przez kilka minut na patelni.

Obierz jabłka, nasiona i pokrój w cienkie talerze.

Ubij jajka z cukrem na puszystą pianę.

Dodaj wanilinę i przesianą mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Za pomocą szpatułki ugniataj masę, aż będzie gładka.

Dodaj jabłka, orzechy i jeszcze raz delikatnie wymieszaj.

Posmaruj formę masłem i lekko posyp mąką.

Włóż ciasto i wyślij na 30-35 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy