desery 18.08.2022

sernik z Filadelfii

2 godz. 0 min.
4 porcje
Sernik z Filadelfii
Roman Samsonów, stock.adobe.com
0

Ser Philadelphia to nie tylko dobre nadzienie do bułek, ale także świetna baza do sernika. Jest wystarczająco miękki i tłusty, aby gotowy deser dosłownie rozpłynął się w ustach. Radzę wszystkim miłośnikom serników przynajmniej raz wypróbować ten przepis!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozdrobnij ciasteczka z masłem i ułóż podstawę sernika.

Ubij Filadelfię ze śmietaną i cukrem pudrem.

Dodaj wszystkie 5 żółtek, a następnie - 2 łyżki. sok z cytryny i skórka.

Ubij białka osobno na szczyty i wymieszaj z serem szpatułką.

Rozłóż masę na podstawie i piecz sernik w piekarniku przez 70-80 minut w temperaturze 150 stopni.

Na dole piekarnika powinien znajdować się pojemnik z wodą.

Po upieczeniu pozostaw sernik w uchylonym piekarniku na kolejne pół godziny.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy