desery 29.12.2022

Mochi z twarogiem

30 min
4 porcje
Mochi z twarogiem
Gulsina, stock.adobe.com
0

Kuchnia japońska wciąż zaskakuje! Teraz najdelikatniejsze mochi są w kolejce. Apetyczny deser jest koniecznie przygotowywany z mąki ryżowej, ale nadzienia mogą być bardzo różnorodne. Moim zdaniem najlepiej smakuje z twarogiem.

Składniki

do testu:
do nadzienia:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Połącz mąkę ryżową, cukier puder i wodę.

Podziel ciasto według liczby różnych kolorów, wymieszaj każdy kawałek z barwnikiem.

Włóż półfabrykaty do misek i wyślij do kuchenki mikrofalowej na 30 sekund.

Wyjmij, wymieszaj i ponownie mikrofaluj na 30 sekund. Powtarzaj procedurę, aż ciasto zgęstnieje.

Połącz twaróg i mleko skondensowane.

Podziel nadzienie według liczby różnych kolorów ciasta, do każdej części dodaj kroplę barwnika i dokładnie wymieszaj.

Posyp stół skrobią. Rozwałkuj ciasto cienkim ciastem, wyciśnij małe kółka za pomocą formy.

Wybierz odpowiednie wypełnienie kolorystyczne. Połóż trochę na kółkach i mocno przyklej. Nadaj ciastu Okrągły kształt.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy