desery 24.07.2023

pastylka z ogórków w suszarce

8 godz. 10 min.
4 porcje
Pastylka z ogórków w suszarce
Nikita Riabkin, stock.adobe.com
0

Przygotuj się na zaskoczenie: dzisiaj mamy niezwykłą pastylkę z ogórków w suszarce. Szczerze mówiąc, muszę zauważyć, że zgodnie z przepisem dodadzą jabłka i cukier. Bez nich deser nie jest tak smaczny.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz ogórki, pokrój na duże kawałki.

Pokrój jabłka na ćwiartki, posiekaj i skrop sokiem z cytryny.

Umieść oba półfabrykaty w misce blendera, dodaj cukier, anyż i zmiksuj, aż będą gładkie.

Wyłożyć powstałe puree na tace suszarki warstwą 5-8 mm. suszyć w 55 stopniach przez 8 godzin.

Ostrożnie oddziel gotową pastylkę, pokrój i zwiń w tuby.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy