przekąski 22.01.2022

Dynia po koreańsku

2 godz. 0 min.
4 porcje
Dynia po koreańsku
ArtCookStudio, stock.adobe.com
0

Kolejna wariacja na temat koreańskich przekąsek nie wymaga przedstawiania. Od dawna nie jest tajemnicą, że w tej formie nie tylko marchewki, ale prawie wszystkie warzywa są doskonale uzyskane. Na przykład jasna, słodka i pachnąca Dynia.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz dynię i zetrzyj ją na tarce do warzyw w stylu koreańskim.

Lekko rozgrzej olej, dodaj przyprawy, miód, posiekaną ostrą paprykę i zmiażdżony czosnek.

Wymieszaj i polej dynię ciepłym olejem. Wlej ocet, sól i wszystko jeszcze raz wymieszaj.

Pozostaw dynię w stylu koreańskim do zaparzenia w pojemniku lub słoiku pod przykryciem na 2 godziny w lodówce.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy