przekąski 03.07.2023

Shawarma z granatem

45 min
4 porcje
Shawarma z granatem
Pixel-Shot, stock.adobe.com
0

Shawarma stała się symbolem kuchni ulicznej i popularną przekąską dostępną na każdym rogu wielu miast na całym świecie. Nic dziwnego, że w tej sytuacji pojawia się coraz więcej oryginalnych i kreatywnych przepisów, na przykład z granatem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój kurczaka w paski, marynuj przez pół godziny w przyprawach i sosie z granatów i smaż do miękkości.

Posmaruj chleb pita majonezem.

Zetrzyj ser, rozłóż granat na ziarna i cienko pokrój pozostałe składniki nadzienia.

Losowo ułóż nadzienie na chlebie pita i zwiń shawarmę.

Wyślij go na 10 minut do piekarnika w temperaturze 200-220 stopni.

Można grillować.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy