Kalina z cukrem i miodem na zimę bez gotowania

30 min
14 porcji
Kalina z cukrem i miodem na zimę bez gotowania
san_ta, stock.adobe.com
0

Jesienią, w żółtych liściach, skupiska kaliny świecą ognistymi kolorami. Jagody te zachwycają nie tylko pięknem, ale także dużą ilością składników odżywczych. Przygotuj Kalinę z cukrem i miodem bez gotowania. To prawdziwe zbawienie w okresie przeziębienia!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń jagody z gałązek, dokładnie spłucz i połóż do wyschnięcia na ręczniku.

Przykryj cukrem i odstaw na 2-3 godziny na bok.

Dobrze zetrzyj Kalinę tłuczkiem.

Dodaj miód, wymieszaj i włóż do wysterylizowanych słoików. Zamknij Nylonowe pokrywki i przechowuj w lodówce.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy