pierwsze dania 24.01.2023

bulion z królika

2 godz. 0 min.
6 porcji
Bulion z królika
0

Bulion z królika można nazwać przysmakiem, który nie jest często spotykany na stole. Ale jeśli przestrzegasz diety lub prawidłowego odżywiania lub po prostu gotujesz dzieci, radzę urozmaicić dietę tym uniwersalnym przepisem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wybierz część królika z kośćmi, zalej wodą i gotuj bulion na małym ogniu. Usuń pianę, gdy się pojawi.

Bulion z królika: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Po 20 minutach dodaj liść laurowy i jedną obraną marchewkę i cebulę w całości.

Bulion z królika: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Gotuj bulion przez kolejną godzinę, a następnie wyjmij mięso i warzywa. Te warzywa nie będą już potrzebne.

Bulion z królika: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Wyślij pokrojone ziemniaki do bulionu, a po 5-7 minutach pozostałą cebulę i marchewkę.

Bulion z królika: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Oddziel mięso królika od kości i wróć do bulionu, dodaj sól. Gotuj, aż warzywa się ugotują.

Bulion z królika: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Podczas serwowania udekoruj ziołami do smaku.

Bulion z królika: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Zdjęcie: Julia Zubkova

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy