Bulion z królika można nazwać przysmakiem, który nie jest często spotykany na stole. Ale jeśli przestrzegasz diety lub prawidłowego odżywiania lub po prostu gotujesz dzieci, radzę urozmaicić dietę tym uniwersalnym przepisem.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wybierz część królika z kośćmi, zalej wodą i gotuj bulion na małym ogniu. Usuń pianę, gdy się pojawi.
Po 20 minutach dodaj liść laurowy i jedną obraną marchewkę i cebulę w całości.
Gotuj bulion przez kolejną godzinę, a następnie wyjmij mięso i warzywa. Te warzywa nie będą już potrzebne.
Wyślij pokrojone ziemniaki do bulionu, a po 5-7 minutach pozostałą cebulę i marchewkę.
Oddziel mięso królika od kości i wróć do bulionu, dodaj sól. Gotuj, aż warzywa się ugotują.
Podczas serwowania udekoruj ziołami do smaku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy