kawior buraczany z czosnkiem na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Kawior buraczany z czosnkiem na zimę
Africa Studio, stock.adobe.com
0

Kto powiedział, że kawior warzywny to tylko cukinia i bakłażan? Kawior z buraków nie jest gorszy. A dzięki niesamowicie jasnemu kolorowi natychmiast przyciąga uwagę przy stole. Mówię Ci, jak prawidłowo go ugotować. A dla pikanterii dodaj czosnek.

Składniki

  • Burak - 1 kg
  • czosnek - 1 Głowa
  • cebula - 300 g
  • Olej roślinny - 100 ml
  • ocet - 60 ml
  • sól - 1 art.
  • cukier - 2 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj cebulę i smaż na oleju do miękkości.

Zetrzyj buraki, Dodaj do cebuli i gotuj wszystko razem przez pół godziny.

Dodaj posiekany czosnek, cukier i sól. Gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut.

Wlej ocet i zwiń kawior do wysterylizowanych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy