Musztarda Dijon stała się tylko darem niebios dla kęsów ogórka. To najlepszy wybór, jeśli nie lubisz zbyt pikantnych sałatek, ale nadal chcesz dodać pikanterii przystawce. Dzielę się moim ulubionym przepisem, który gotuję od kilku lat.
Składniki
- ogórki - 1 kg
- pomidory - 500 g
- papryka - 500 g
- czosnek - 4 ząbki
- woda - 500 ml
- sól - 1 art.
- cukier - 1 art.
- musztarda Dijon - 1 art.
- ocet - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój wszystkie warzywa losowo.
Włóż je do czystych, suchych słoików z czosnkiem i przyprawami do smaku.
Zalej wrzącą wodą i pozostaw na 15 minut. Spuść tę wodę.
Zagotuj czystą wodę z solą i cukrem. Dodaj musztardę z octem i wymieszaj.
Napełnij sałatkę i zwiń na zimę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy