Przekąskę warzywną można kupić w sklepie, ale lepiej zrobić ją samodzielnie. Nie wiesz jak? Skorzystaj z tego wspaniałego przepisu, a otrzymasz pyszny kawior z bakłażana na zimę. Aby nie kroić warzyw ręcznie, przepuśćmy je przez blender.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obrać bakłażany, pokroić na duże kawałki i zalać osoloną wodą przez 15 minut.
Zmiel bakłażana, marchewkę, pomidory i obraną cebulę w blenderze.
Podsmaż cebulę na oleju na złoty kolor.
Dodaj marchewki i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut.
Dodaj bakłażana, sól i mielony pieprz. Tomić przez 20 minut, od czasu do czasu mieszając.
Dodaj pomidory i kontynuuj gotowanie, aż nadmiar wilgoci wyparuje.
Wlej ocet, wymieszaj i po 1 minucie zdejmij z ognia.
Napełnij przygotowane słoiki gorącym kawiorem i zwiń.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy