Jak dobrze jest otworzyć słoik dżemu zimą i zapamiętać letnie dni. Aby to zrobić, powinieneś wcześniej zadbać o puste miejsca. Proponuję ugotować apetyczną galaretkę z moreli. Jasne, pachnące i bardzo smaczne, na pewno ci się spodoba.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Morele dokładnie opłucz, obierz i włóż do rondla z grubym dnem.
Dodaj połowę cukru, przykryj i pozostaw w temperaturze pokojowej na 2 godziny.
Wymieszaj pozostały cukier z żelatyną i wlej do rondla z morelami.
Dodaj wodę, kwas cytrynowy i gotuj na małym ogniu przez 5 minut.
Wyjmij z pieca i zmiksuj za pomocą blendera zanurzeniowego.
Przywróć patelnię do ognia i gotuj przez 2-3 minuty.
Wlej galaretkę do wysterylizowanych słoików i zwiń.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy