marynowane pomidory koktajlowe na zimę

15 min
8 porcji
Marynowane pomidory koktajlowe na zimę
katyaush, stock.adobe.com
0

Ze względu na mały rozmiar pomidory są lepiej nasączone marynatą, są smaczniejsze i bardziej aromatyczne. Kilka nakłuć igłą pozwoli im nie pęknąć od wrzącej wody. Marynowane pomidory koktajlowe to pyszne przygotowanie, które ozdobi każdy stół.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz korzeń chrzanu i posiekaj.

Ułóż kawałki chrzanu i pomidorki koktajlowe w słoikach.

Wlać do góry stromą wrzącą wodą, przykryć pokrywkami i pozostawić do ogrzania na 30 minut.

Odcedź do rondla, dodaj cukier i sól.

Gotuj przez 2 minuty, wlej ocet i natychmiast wyłącz ogrzewanie.

Wlać wrzącą marynatę do słoików, zwinąć, odwrócić do góry nogami i owinąć grubym kocem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy