Nie tylko papryka ... dziś przygotujemy pikantną marynowaną papryczkę chili na zimę. Dla miłośników ostrych przedmiotów-lepiej (i ostrzej!) nie zdarza się. Przygotowanie takiej papryki jest łatwe, a wynik na pewno cię zadowoli!
Składniki
- Chili - 100 g
- czosnek - 1 Głowa
- woda - 1 l
- ocet (9%) – 1,5 art.
- cukier - 1 art.
- sól - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz papryczki chili, obierz czosnek.
Z wody, soli, cukru i octu przygotuj marynatę.
We wrzącej marynacie umieść strąki pieprzu i ząbki czosnku. Delikatnie wymieszaj i gotuj przedmiot na małym ogniu przez 7-10 minut.
Napełnij wstępnie wysterylizowane słoiki pieprzem i czosnkiem, zalej wrzącą marynatą do góry słoików. Zwiń słoiki, odwróć do góry nogami, zawiń i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Przechowuj schłodzony przedmiot w chłodnym, ciemnym miejscu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy