Pikantny kompot śliwkowy na zimę

30 min
4 porcje
Pikantny kompot śliwkowy na zimę
la_vanda, stock.adobe.com
0

Klasyczny kompot śliwkowy bawi się nowymi kolorami, warto dodać do niego trochę przypraw. To jeden z najlepszych przepisów na pikantny kompot, jaki kiedyś zrobiłem. Wolimy go podgrzewać i pić na gorąco, ale jest też dobry na zimno.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój śliwki w plasterki, usuń pestki i włóż do sterylnych słoików.

Zalej wrzącą wodą i pozostaw pod przykryciem na 10 minut.

Odcedź, dodaj cukier i wszystkie inne składniki.

Ponownie zagotuj syrop i gotuj przez kilka minut.

Napełnij śliwkę i zwiń słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy