sos do zupy fasolowej na zimę

1 godz. 0 min.
6 porcji
Sos do zupy z fasolą na zimę
Angelika Heine, stock.adobe.com
0

Używając tego dressingu, możesz łatwo przygotować bogatą zupę. Takie puste miejsca znacznie oszczędzają czas spędzony w kuchni. Dodaj zawartość słoika do garnka z bulionem 5 minut przed ugotowaniem, a szybka aromatyczna zupa z warzywami jest gotowa!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Namocz fasolę przez noc w zimnej wodzie. Następnie opłucz i gotuj do miękkości, wrzuć do durszlaka.

Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać, miąższ pokroić na małe kawałki.

Paprykę obrać z nasion, pokroić w drobną kostkę. Drobno posiekaj również cebulę. Zetrzyj marchewki na średniej tarce.

Przenieś przygotowane warzywa do rondla i zagotuj na dużym ogniu. Następnie zmniejsz ogień, dodaj sól, cukier i czarny pieprz do smaku. Gotuj warzywa, mieszając, przez 15 minut.

Wprowadź fasolę i ocet, wymieszaj, dopraw do smaku, gotuj sos warzywny przez kolejne 5-10 minut.

Wlej gorący sos do wstępnie wysterylizowanych półlitrowych słoików, zwiń i ostudź do góry nogami. Po całkowitym ostygnięciu przechowuj obrabiany przedmiot w zimnym miejscu.

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy