Używając tego dressingu, możesz łatwo przygotować bogatą zupę. Takie puste miejsca znacznie oszczędzają czas spędzony w kuchni. Dodaj zawartość słoika do garnka z bulionem 5 minut przed ugotowaniem, a szybka aromatyczna zupa z warzywami jest gotowa!
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Namocz fasolę przez noc w zimnej wodzie. Następnie opłucz i gotuj do miękkości, wrzuć do durszlaka.
Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać, miąższ pokroić na małe kawałki.
Paprykę obrać z nasion, pokroić w drobną kostkę. Drobno posiekaj również cebulę. Zetrzyj marchewki na średniej tarce.
Przenieś przygotowane warzywa do rondla i zagotuj na dużym ogniu. Następnie zmniejsz ogień, dodaj sól, cukier i czarny pieprz do smaku. Gotuj warzywa, mieszając, przez 15 minut.
Wprowadź fasolę i ocet, wymieszaj, dopraw do smaku, gotuj sos warzywny przez kolejne 5-10 minut.
Wlej gorący sos do wstępnie wysterylizowanych półlitrowych słoików, zwiń i ostudź do góry nogami. Po całkowitym ostygnięciu przechowuj obrabiany przedmiot w zimnym miejscu.