sałatka daikon i chili na zimę

40 min
2 porcje
Sałatka z daikon i chili na zimę
Fotema, stock.adobe.com
0

Jeśli lubisz warzywa korzeniowe, zdecydowanie radzę spróbować przygotować taką sałatkę z daikon i chili na zimę. Jego specyficzna pikantność odróżnia go od innych pikantnych przekąsek. Szczególnie spodoba się fanom kuchni azjatyckiej!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój daikon na kostki, imbir na plasterki i drobno posiekaj chili.

Ułóż wszystko w wysterylizowanych słoikach razem z czosnkiem.

Zagotuj wodę z solą i cukrem, dodaj wszystkie przyprawy i gotuj przez minutę.

Wlej ocet do marynaty, zdejmij z ognia i zalej daikon. Natychmiast zwiń słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy