sok z czarnej porzeczki na zimę

45 min
4 banki
Sok z czarnej porzeczki na zimę
5ph, stock.adobe.com
0

Domowy sok z czarnej porzeczki zawiera maksymalną ilość witaminy C i zachowuje korzystne właściwości jagód. Pyszny i zdrowy napój jest niezbędny zimą, aby utrzymać odporność! Przed podaniem radzę trochę rozcieńczyć sok przegotowaną wodą.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj porzeczki i spłucz pod bieżącą wodą.

Za pomocą sokowirówki wyciśnij sok z jagód.

Wlej sok do garnka do gotowania, dodaj cukier, zagotuj i gotuj na małym ogniu przez około 10 minut.

Wlej wrzący sok do wcześniej wysterylizowanych słoików i zwiń. Odwróć słoiki do góry nogami, zawiń i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Schłodzony sok z czarnej porzeczki przechowuj w chłodnym, ciemnym miejscu.

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy