Sałatki na zimę Wykonane ze świeżych warzyw zachowują wszystkie swoje korzystne właściwości, co jest szczególnie ważne dla utrzymania odporności w zimie. A to po prostu doskonała różnorodność codziennej diety. Dlatego uwielbiam oryginalne półfabrykaty, takie jak ta sałatka z czerwonej kapusty.
Składniki
- czerwona kapusta - 1 kg
- kalafior - 1 Kochan
- marchew - 2 kawałki
- papryka - 2 kawałki
- Zieleń - 1 pęczek
- czosnek - 1 Głowa
- sól - 20 g
- cukier - 30 g
- ocet - 40 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj różyczki kalafiora przez 5 minut we wrzącej wodzie.
Posiekaj resztę warzyw, czosnku i ziół. Włóż do wysterylizowanych słoików.
Zalej wrzącą wodą i pozostaw pod pokrywkami na 10 minut.
Odcedź tę wodę, zagotuj ponownie i zalej przez kolejne 10 minut.
Ponownie odcedź tę wodę, dodaj sól, cukier i ocet i zagotuj.
Zalej sałatkę marynatą i zwiń na zimę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy