dżem śliwkowy w plasterkach

45 min
4 porcje
Dżem ze śliwek w plasterkach
Moyseeva Irina, stock.adobe.com
0

Uwielbiam dżem śliwkowy, ponieważ jest to wspaniały sposób na utrzymanie letniego nastroju na zimę. Plasterki śliwek w połączeniu z wanilią i cynamonem tworzą niesamowicie aromatyczny i pyszny deser, który można dodawać do jogurtów, podawać z naleśnikami lub jeść po prostu z chlebem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń pestki ze śliwek i pokrój je w kliny.

Zagotuj wodę z cukrem i gotuj syrop, aż się rozpuści.

Ułóż śliwki i ponownie zagotuj.

Dodaj cynamon i wanilinę i gotuj dżem przez około 30 minut na małym ogniu.

Zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy