chrupiące marynaty z octem jabłkowym na zimę w słoikach

20 min
20 porcji
Chrupiące kiszone ogórki z octem jabłkowym na zimę w słoikach
Anastasiya, stock.adobe.com
0

Co roku notatnik jest aktualizowany o nowe przepisy. W zeszłym sezonie odkryłam wspaniały sposób na przygotowanie chrupiących ogórków kiszonych z octem jabłkowym na zimę. Dzięki temu dodatkowi warzywa są mniej kwaśne.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umieść koperek, liście porzeczki i wiśnie w słoikach.

Mocno ubij ogórki. Pokrój duże okazy.

Wlać do góry wrzącą wodą i pozostawić pod pokrywkami na 30 minut.

Odcedź do rondla, ponownie zagotuj i wlej do słoików.

Ponownie odcedź na patelni, wymieszaj z cukrem, solą i gotuj przez 2 minuty.

Dodaj ocet jabłkowy, zdejmij z ognia i wlej do słoików z ogórkami.

Zwiń, odwróć do góry nogami i pozostaw na jeden dzień w cieple.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy