dżem z czerwonej kaliny bez pestek

45 min
4 porcje
Dżem z czerwonej kaliny bez pestek
chernikovatv, stock.adobe.com
0

Nawet doświadczeni miłośnicy półfabrykatów wciąż mogą być zaskoczeni dżemem z kaliny. To prawda, że ta jagoda jest trochę specyficzna w pracy, ale ma zupełnie wyjątkowy smak. Byłoby dziwnie tego nie wykorzystać!

Składniki

  • Kalina - 1 kg
  • woda - 1 szkło
  • cukier - 1.2 kg

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj Kalinę, zalej wrzącą wodą i zagotuj.

Gotuj przez 15 minut i przetrzyj przez sito.

Dodaj cukier, ponownie zagotuj i gotuj przez kolejne 20-30 minut.

Zwiń dżem w sterylne słoiki na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy