śliwka wiśniowa w syropie na zimę bez sterylizacji

1 godz. 0 min.
2 porcje
Śliwka wiśniowa w syropie na zimę bez sterylizacji
teksomolika, stock.adobe.com
0

Najlepszym sposobem na przygotowanie śliwki wiśniowej na zimę jest zwinięcie jej w syropie. Aby wszystko było jeszcze łatwiejsze i szybsze, możesz to zrobić nawet bez sterylizacji. Mówię Ci, jak to zrobić poprawnie, aby przedmiot dokładnie stał przez cały sezon.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz śliwkę wiśniową i włóż do słoików umytych sodą.

Zalej wrzącą wodą, przykryj i odstaw na pół godziny.

Odcedź tę wodę, dodaj cukier i zagotuj.

Napełnij śliwkę wiśniową syropem i zwiń słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy