Miłośnicy aromatycznych pikli pokochają ten przepis. Marynowane pomidory z papryką są proste w przygotowaniu. Wolę dodawać dużo cukru, ale jeśli same warzywa są wystarczająco słodkie, można je zmniejszyć do 60 g.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pomidory nakłuć igłą w kilku miejscach.
Przygotuj paprykę, obierz łodygi, nasiona i pokrój na średnie kawałki.
Obierz czosnek i lekko dociśnij ostrzem noża.
Złóż koperek, przyprawy, czosnek, paprykę i pomidory do słoików.
Wlać do góry stromą wrzącą wodą, przykryć pokrywkami i pozostawić na pół godziny.
Odcedź do rondla i ponownie zagotuj. Dodaj cukier i sól.
Dodaj ocet, zdejmij z ognia i wlej do słoików.
Zwiń pomidory, odwróć do góry nogami i pozostaw na jeden dzień w cieple.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy