Kolba kukurydzy na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Kukurydza w kolbie na zimę
Pixel-Shot, stock.adobe.com
0

Kukurydza w puszkach jest bardzo wygodna do późniejszego wykorzystania w sałatkach i innych potrawach. Ale czasami chcę czegoś nowego i przy tej okazji spieszę się, aby podzielić się z Tobą ulubionym przepisem na kukurydzę na kolbie.

Składniki

  • kukurydza (obrane kolby) – 1.2 kg
  • woda - 1 L
  • cukier - 2 art.
  • sól - 2 art.
  • ocet - 2 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Małe kolby można pozostawić w całości, a zwykłe kolby można dowolnie pokroić.

Ugotuj kukurydzę do miękkości, wrzuć do durszlaka i włóż do wysterylizowanych słoików.

Zalej wrzącą wodą i pozostaw pod pokrywkami na 15 minut.

Odcedź tę wodę, dodaj do niej sól, cukier i ocet. i ponownie zagotuj.

Napełnij z powrotem i zwiń kukurydzę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy