W tym przepisie wolę używać gotowanego kurczaka, ponieważ lepiej komponuje się z lekkimi świeżymi warzywami. Gęstość okroshki może się różnić w zależności od ilości sosu i używanego kefiru.
Składniki
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- ogórki - 2 kawałki
- ziemniaki - 3 kawałki
- rzodkiewka - 150 g
- jaja kurze - 3 kawałki
- koperek - 0.5 pęczek
- śmietana - 100 g
- kefir - 400 ml
- woda - 1 l
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
- musztarda - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj kurczaka, ziemniaki i jajka do miękkości. Niech ostygnie.
Drobno posiekaj wszystkie składniki i posiekaj koperek.
Wymieszaj wszystko ze śmietaną i musztardą, dopraw i zalej okroshkę kefirem z wodą.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy