Miłośnicy roślin strączkowych z pewnością pokochają taką bogatą i pikantną zupę z groszkiem, ciecierzycą i soczewicą. Najtrudniejszą częścią jest gotowanie wszystkich składników z uwzględnieniem czasu. Pamiętaj, aby zapoznać się z instrukcjami na opakowaniach, ponieważ odmiany mogą się różnić.
Składniki
- bulion warzywny - 1.5 L
- groszek - 200 g
- ciecierzyca - 150 g
- soczewica - 150 g
- marchew - 2 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- papryka - 1 rzecz
- Chili - 1 rzecz
- pasta pomidorowa - 1 łyżeczka
- kurkuma - 1 CZ. l.
- czosnek - 4 ząbki
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz i namocz wszystkie rośliny strączkowe zgodnie z instrukcją.
Podobnie, zgodnie z instrukcją, gotuj je w bulionie warzywnym, dodając stopniowo, w zależności od czasu gotowania.
Posiekaj cebulę, marchewkę i paprykę i lekko podsmaż. Dodaj koncentrat pomidorowy i wyślij smażenie do zupy.
Gotuj przez kolejne 15 minut na małym ogniu. Dodaj przyprawy, posiekane chili i czosnek.
Gotuj zupę jeszcze przez kilka minut i pozwól jej się zaparzyć.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy