Światowa popularność Węgierskiej przekąski doprowadziła do powstania wielu różnych przepisów. Niedawno natknąłem się na wersję lecho z marchewką i cebulą. Moim zdaniem taka przekąska jest wygodniejsza w użyciu do dodawania do zup i gulaszów.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój marchewkę, obraną cebulę i paprykę.
Przełóż pomidory przez sokowirówkę.
Wymieszaj sok pomidorowy, cukier, sól, przyprawy i gotuj przez 10 minut.
Podsmaż cebulę na oleju, aż będzie przezroczysta.
Dodaj smażyć, marchewkę i paprykę do soku pomidorowego. Gotuj wszystko razem przez 20 minut.
Wlej ocet, gotuj jeszcze 1 minutę i wyłącz ogrzewanie.
Ułóż lecho w słoikach, zwiń i odwróć do góry nogami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy