Jeśli lubisz proste przepisy, spróbuj zrobić tę galaretkę z winogron. Nawet bez sterylizacji i długiego gotowania jest doskonale przechowywany w zwykłej spiżarni. Jeśli chodzi o skórki i pestki, są one usuwane podczas procesu gotowania.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Usuń winogrona z pędzli i spłucz pod bieżącą wodą.
Włóż do rondla z grubym dnem, dodaj cukier, wodę, kwas cytrynowy i dobrze wymieszaj.
Przykryj i podgrzewaj na małym ogniu przez 7-10 minut. W tym czasie jagody staną się dość miękkie.
Lekko ostudź winogrona i przetrzyj przez sito.
Wymieszaj przecier winogronowy z agarem agarowym i gotuj przez 3-4 minuty.
Rozłóż w wysterylizowanych słoikach i zwiń.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy