Pyszną i gęstą galaretkę na zimę można zrobić nie tylko z jagód, ale także ze świeżego soku. Oczywiście najlepiej z domu. Jeśli masz sokowirówkę-to kwestia kilku minut. Jednocześnie problem nasion i skóry w każdej jagodzie, w tym w czerwonej porzeczce, jest automatycznie rozwiązywany.
Składniki
- czerwona porzeczka - 1.2 kg
- cukier - 1 kg
- żelatyna - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wyciśnij sok z czerwonej porzeczki w dowolny dogodny sposób.
W części soku rozpuść żelatynę zgodnie z instrukcją.
Wymieszaj pozostały sok i cukier do smaku.
Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 5 minut.
Wlej żelatynę i wymieszaj obrabiany przedmiot.
Wlej galaretkę do wysterylizowanych słoików.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy